Sesli Rehber Sistemi Nedir?

Sesli Rehber Sistemi Nedir?



  Günümüzde müzeler ve sanat galerileri teknolojinin olanaklarını misafirlerine daha etkileyici bir deneyim sunabilmek için sıklıkla kullanıyor. Aslında 50’li yıllardan beri hayatımızda olan sesli rehber sisteminin kendisi o kadar yeni olmasa da katılımcılara kişisel bir deneyim sunma anlamında esnek çözümler sağlaması ve yeniliklere, yaratıcı fikirlere kolay uyum sağlayabilmesi sebebiyle birçok farklı alanda tercih ediliyor. En basit anlamda bir müzik çaları andıran bu sistem müzeler, ören yerleri ve sanat galerilerinde eserlerle bir araya geldiğinde insanların gördükleri ve dokundukları gerçeklikle duyduklarını birleştirerek birden fazla duyunun bir araya geldiği etkileyici bir deneyim yaşamasını sağlıyor. 

 

  Sesli rehber sistemleri kurumlara istedikleri gibi şekillendirebilecekleri bir deneyim oluşturmaları için zengin bir altyapı sunar. Cihaz üzerinden katılımcılarla kurulacak olan iletişim bilgi temelli, iş alanı ile ilgili ya da bir eser veya mekan üzerinden kurulabilir. Anlatılan bilgiler tarihi, teknik ya da dramatize edilmiş içerikler olabilir.

 

  Misafirlerin bir mekanda gezerken önceden hazırlanmış ses kayıtlarını kendi başlarına ya da bir tur grubu eşliğinde dinlemelerini sağlayan sesli rehber sistemleri özellikle tarihi ve kültürel turizm alanında müze ve ören yerlerinde turistlerin ilgisini üst düzeyde tutmak amacıyla sıklıkla kullanılır. Bireysel kullanım olanağı sunan sesli rehber sistemi katılımcıların eserler arasında kendi hızlarında ve istedikleri sırayla gezerken aynı zamanda ilgilerindikleri parçalar hakkında bilgi almasını sağlar. Tercih edilirse sesli rehber sistemleri bir rehber eşliğinde de kullanılabilir. 



AG-100 Sesli Rehber Sisteminin Sunduğu Ayrıcalıklar

 

Yerli üretim AG-100 Sesli Rehber Sistemi müze, ören yeri, sergi salonları başta olmak üzere cihazların kullanılabileceği farklı mekanların özel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Sağlam gövdesi ve kullanıcı dostu tasarımı sayesinde gün içinde birden fazla el değiştirmeye uygun ve hemen kullanıma hazır haldedirler. 

 

10 farklı dilde her dil için 99 dosya yükleme kapasitesine sahip sesli rehber sistemimizde cihazların bütün ayarları yönetim tarafından kullanıma başlamadan önce yapılır. Misafirlerin yapması gereken sadece cihaz üzerinden dil seçmek ve ilgilendikleri ses kaydını dinlemektir. Cihazların kendi hoparlörlerini kullanabilir ya da kulaklık takabilirler.

 

 

Özel Modlar

 

AG-100 Sesli Rehber Sistemi ihtiyaçlarınıza göre 3 farklı modda programlanabilir.

 

  • Bireysel Kullanım

  • Rehber Eşliğinde (Sadece ORİENT’te)

  • RF-ID ile

 

Sesli rehber sistemimiz ve sunduğu olanaklar hakkında daha fazla bilgi almak için sayfamızı ziyaret edin

 

Blog

Diğer İçerikler

Tur Rehber Sistemi Nedir?

Tur Rehber Sistemi Nedir?

Tur rehber sistemleri hakkında bilgi almak ve kullanım alanlarını öğrenmek için yazımızı okuyun

Turist Rehberleri için Salgın Önlemleri ve Çözümlerimiz

Turist Rehberleri için Salgın Önlemleri ve Çözümlerimiz

Covid-19 sürecinde normalleşme adımlarıyla birlikte turistik faaliyetler de başladı. Alınan yeni önlemler çerçevesinde tur rehber sistemlerimizin sunduğu hijyen ve sosyal mesafe çözümlerine göz atın