Tur Rehber Sistemi Nedir?

Tur Rehber Sistemi Nedir?

 

Infoport adıyla da bilinen tur rehber sistemi, konuşmacının birden fazla katılımcıya sesini duyurmasını sağlayan kablosuz iletişim sistemidir.

 

 

 

Sistemler en temel haliyle verici ve alıcı cihazlar, kulaklık, mikrofon ve şarj çantasından oluşur. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre el mikrofonu ve benzeri cihazlar sisteme eklenebilir. Rehberin mikrofonu verici cihaza bağlıdır. Yayın verici üzerinden alıcı cihazlara iletilir ve dinleyiciler alıcı cihazlarına taktıkları kulaklıklarla rehberin konuşmasını dinler. MP3 çalar özelliği olan vericiler rehberin yayına harici bir ses kaydı ya da müzik eklemesine olanak sağlar.

 

Fabrika gezi kulaklık

 

Hareket halindeyken rahat kullanıma olanak sağlayan tur rehber sistemleri dinleyicilerin gürültü, kalabalık ya da mesafe gibi çevresel faktörlerden etkilenmeden rehberin konuşmasına odaklanmasını sağlar. Aynı şekilde rehber de rahat bir ses tonuyla konuşmasını yapar ve tüm dinleyicilerin kendisini net bir şekilde duyduğundan emin olur. 

 

Tur rehber sistemlerinde iletişimin başarıyla sağlanmasında rol oynayan önemli faktörler vardır. Cihazlara bağlanacak mikrofon ve kulaklıkların kalitesi sesin net ve temiz iletiminde büyük rol oynar ancak verimli iletişimin sağlanabilmesi için en önemli unsur öncelikle kullanılan cihazların kalitesidir. 

 

Tur ve gezilerde ya da seminerlerde misafirler alıcı cihazları teslim aldığında edindikleri ilk izlenim önemlidir. Oria serileri, kullanıcı deneyimi ve kullanım kolaylığı ön planda tutularak tasarlanmıştır. Cihazları tanımak ve kullanımını öğrenmek için dinleyicileriniz zaman kaybetmez.

 

oria serisi tur rehber dinleme sistemi

 

Ürün çeşitlerimizi incelemek için tıklayınız.

 

Kullanım Alanları

 

Fabrikalar, açık hava turları, müze ve ören yeri gezileri tur rehber sistemlerinin sıklıkla kullanıldığı yerlerdir ancak kullanım alanları bunlarla sınırlı değildir. Gürültü ve mesafe gibi çevresel faktörlerin konuşmacı ve dinleyiciler arasındaki iletişimi zorlaştırdığı her alanda tur rehber sistemleri kullanılabilir.
 

  • Simultane tercüme
  • Sessiz konferanslar
  • Özel kurslar (binicilik, motorsiklet, …)
  • Duyma desteği
  • Laboratuvarlar
  • Sesli betimleme

 

Blog

Diğer İçerikler

Turist Rehberleri için Salgın Önlemleri ve Çözümlerimiz

Turist Rehberleri için Salgın Önlemleri ve Çözümlerimiz

Covid-19 sürecinde normalleşme adımlarıyla birlikte turistik faaliyetler de başladı. Alınan yeni önlemler çerçevesinde tur rehber sistemlerimizin sunduğu hijyen ve sosyal mesafe çözümlerine göz atın

Sesli Rehber Sistemi Nedir?

Sesli Rehber Sistemi Nedir?

Sesli rehber sistemleri ve kullanım alanları hakkında bilgi alın ve yerli üretim sesli rehber sistemimizin ayrıcalıklarını keşfedin